Stimulente financiare pentru angajatori

ANOFMAngajatorii care, pe perioada vacantelor stabilite potrivit legii, incadreaza în munca elevi si studenti, beneficiaza de un stimulentul financiar lunar care este egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimalării ocuaării fotţei de munca în vigoare (500 lei).

Diferenţa dintre stimulentul financiar lunar acordat şi salariul realizat se suporta de către angajator din fon­duri proprii.

Conditiile ce trebuie indeplinite sunt:

–       Incheierea unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, incheiat în conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial;

–       Incheierea unui contract de munca temporara, numai daca du­rata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

–       Incadrarea elevilor si studentilor dupa data de incepere a vacantei potrivit legii

Cum se acorda stimulentul :

–        Suma reprezentand stimulentul financiar se deduce de catre angajator din contribuţia de asigurari pen­tru somaj datorata de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, sa o vireze lunar in contul bugetului asigurarilor pentru şomaj.

Perioada pentru care se acorda stimulentul:

–       Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic. Acesta se acorda la cererea angajatorului din bugetul asigurarilor pentru somaj, proportional cu timpul efectiv lucrat de catre elevii şi studentii în cauza, pe perioada vacantei.

Procedura:

–       In vederea acordarii stimulentului financiar lunar, angajatorii încheie cu agenţia pentru ocuparea forţei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor şi studenţilor aflaţi în perioada vacanţelor, o conventie.

Legislatia aplicabila

–       Legea nr. 72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor; Hotararea nr. 726 din 4 iulie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii mentionate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s