Salariul minim pe economie in Europa in 2013

Salariul minim in tarile din Europa

Au fost actualizate pentru 2013 majoritatea salariilor minime pe economie in Europa.  Discrepanta dintre tari ramane la fel de mare, salariul minim din anumite tari este de 11 ori mai mare decat in alte tari din Europa, iar salariul minim din Luxembrug este de 9.6 ori mai mare decat in Romania.

Ca si anul trecut pe primele 6 locuri cu salarile cele mai mari, depasind 1000 euro raman aceleasi tari. Pe primul loc detasat, fara modificari fata de anul trecut este Luxembrug, urmat de Belgia, Irlanda, Olanda, Franta si Marea Britanie.

La polul opus, avem 10 tari cu salariul minim pe economie sub 400 euro, tarile cu cel mai mic salariu fiind Federatia Rusa, Romania, Bulgaria, Latvia, Lituania cu salarii sub 300 euro. Tari precum Luxemburg, Irlanda, Slovenia, Grecia nu au actualizat inca salariul minim pe anul 2013.

In Grecia, Spania, Austria si Portugalia unde angajatii au dreptul la 14 salarii, salariul minim lunar a fost calculat si ajustat pentru un numar de 12 salarii lunare.

Salariul minim pe economie nu este neaparat actualizat anual si nu trebuie neaparat sa creasca. In Romania, acesta a crescut cu 6.6% de la 1 Februarie 2013 si va creste cu inca 6.25% de la 1 iulie. Cele mai mari cresteri fata de 2012 le-au avut Latvia , Estonia si Bulgaria.

Pentru salariul minim pe economie in 2012 vezi aici

sal 2013

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s