SpringShop.ro calea spre vanzarile online

Atunci cand accesez un website, imi place sa fiu placut surprinsa de design, asezarea in pagina si de textul clar si concis astfel incat sa-mi capteze atentia. Ca un potential client ce doreste deschiderea unui magazin online, am accesat SpringShop.ro. Este un site bun, ale carui servicii vin in sprijinul celor care vor sa deschida un magazine online fara costuri mari si bataie de cap. Insa, exista totdeuna lucruri de imbunatatit. Eu as schimba cateva lucruri la acest website, schimbari ce ar ajuta mai mult potentialii clienti si ar creste numarul acestora.

  1. Pagina de home reprezinta primul contact cu site-ul al potentialului client, care de multe ori nu este foarte bun cunoscator al acestor tipuri de paltforme cu magazine online. As adauga aici un scurt paragraf de prezentare, ( ce presupune o astfel de platforma, ce servicii ofera SpringShop.ro, ce reprezinta costul abonamenului, avantaje fata de alte sisteme) si o sageata catre filmulet cu text “ mai multe detalii despre cum functioneaza sistemul, in filmuletul de prezentare”. Daca imi captezi atentia cu un scurt text, poate voi privi si filumeltul. Eu sincer, dupa ce am parcurs tot site-ul si dupa ce am vazut filmul, m-am lamurit ce reprezinta, SpringShop.ro si ce ofera.
  2. Ultimele proiecte : Un portofoliu de produse, cu site-uri ce folosesc platofrma, m-ar convinge. Acest lucru trebuie sa fie una din componentele importante care sa atraga clienti. De aceea as pune la loc de cinste in meniul principal, si nu in josul paginii unde vizibilitatea este redusa.  Apoi, nu exista exemple concrete de proiecte, doar o poza din care nu se intelege mare lucru. Ma asteptam la detalii si exemple de magazine online create deja cu Springshop.ro sau in curs de finalizare. In concluzie : mut aceasta sectiune in bara principala cu meniuri, intre meniul Support si Contact, si il deschid intr-o noua pagina cu exemple de site-uri deja functionale prin SpringShop.ro.
  3. Demo: As realiza o varianta Demo care sa fie de folos si sa functioneze. In care butoanele de adaugare categorii, clienti, produse sa functioneze si sa se vizualizeze corect pe pagina. Si cu o sectiune de tutoriale usor de accesat si intr-un mod clar si concis ( eventual un filmulet exemplificativ). La final as pozitiona varianta de Demo sub butonul “ Vezi abonamente aici” si tot acolo as pozitiona si varianta de testare cu un link si text “ Testeaza aici gratuit 15 zile
  4. Aspect general : as imbunatati aspectul general al site-ului care este cam neatractiv ( fonturi, fundal, culori).
  5. FAQ : o sectiune greu de identificat pe site, ar trebui delimitata si scoasa in evidenta aceasta sectiune importanta pentru cititorii care mai au intrebari. As marca astfel aceasta sectiune cu un titlu adecvat, punctand clar fiecare intrebare si raspuns, simplu (intrebare: / raspuns : ) ordonate intr-o lista si eliminand necesitatea a inca unui click pe fiecare intrebare.

Am scris acest articol pentru SuperBlog 2012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s