Indemnizatia de crestere a copilului va creste la 85% din venitul net

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, pe articole, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 124/2011, care prevede majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului de la 75% la 85% din venitul net, începând cu 1 octombrie 2012. Proiectul urmează să fie supus votului final, iar apoi va merge la promulgare, Camera Deputaților fiind for decizional Astfel, pentru părinţii care optează pentru varianta unui singur an de concediu pentru îngrijirea copilului, indemnizaţia lunară se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 600 de lei şi nici mai mare de 3.400 de lei.

Dacă însă optează să stea acasă cu copilul doi ani, indemnizaţia va fi tot de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni dar nu poate fi mai mare de1.200 de lei.

Proiectul de lege mai prevede  renunţarea la condiţionarea acordării concediului de creştere a copilului şi a indemnizaţiei de creştere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.

De asemenea, persoanele care au optat pentru concediu până la împlinirea vârstei de doi ani a copilului și se hotărăsc să se întoarcă mai devreme la muncă vor primi un stimulent lunar până când copilul va împlini doi ani.

Proiectul de lege mai prevede acordarea sumei suplimentare de 600 de lei pe perioada suprapunerii cazurilor în care persoana se află cu un copil în perioada de concediu şi indemnizaţie şi naşte, adoptă sau ia în custodie un alt copil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s