Scrisoarea de recomandare

Scrisorile de recomandare despre fostii angajati sunt din ce in ce mai solicitate de catre companii la angajare. In multe situatii acestea sunt utile, pentru ca reprezinta o confirmare despre aptitudinile si trecutul profesional al angajatului. Daca solicitati sau trebuie sa dati referinte despre fosti colegi sau subordonati subordonati, trebuie sa stiti cum sa concepeti o astfel de scrisoare. In primul rand, elementele de baza sunt :

Data
Numele si adresa companiei
Formula de adresare :  Stimate domnule Director al…
Continutul
Formula de incheiere:  Cu respect,
 Nume Pozitie

Continutul scrisorii de recomandare trebuie sa cuprinda 3 componente cheie:
1. Un paragraf sau o fraza care sa clarifice in ce imprejurari ati cunoscut persoana pe care o recomandati si de cat timp.

2. O evaluare a persoanei : abilitati si realizari. Aici ar fi bine sa dati cat mai multe exemple specifice care ilustreaza punctele tari ale persoanei.

Continutul va depinde in functie de necesitatile persoanei depre care dati referinte. Sunt cateva aspecte la care puteti face referire:

– Potentialul persoanei
– Abilitati, puncte tari
– Caracter
– Realizari

3. Concluzia care explica de ce recomandati persoana.

In continuare, va prezint cateva sugestii de caracterizari pe care le puteti utiliza in scrisorile dvs. de recomandare:

In perioada in care am lucrat impreuna, …. a demonstrat ca este dedicata muncii sale. Eforturile depuse au dat rezultate de fiecare data. Anul trecut a implementat cu succes un proiect de crestere a productivitatii, proiect ce a necesitat efort si implicare din partea ei/lui.
… este o persoana responsabila, totdeauna gata sa ajute colegii careia acestia nu ezita sa ii ceara sfatul sau sprijinul de fiecare data cand au nevoie”
In acelasi timp …este o persoana creativa, capabila sa comunice ideile intr-un mod eficient ceea ce in cazul nostru a dus totdeuna la rezultate pozitive”

 “comportamentul si dedicatia lui/ei…. pentru obiectivele companiei au fost totdeauna mai mult decat corespunzatoare, domnul /doamna implicandu-se activ in in respectarea termenelor si realizarea sarcinilor profesionale in toata aceasta perioada”

“…. a fost angajat in compania noastra acum ….in departamentul de Relatii Clienti. … a demonstrat inca de la inceput inititiva si entuziasm si numai dupa 6 luni a fost promovat(a) ca Team Leader in departamentul relatii Clienti. ……conduce echipa prin exemplul personal iar entuziasul sau ii inspira si motiveaza pe subordonatii ei/lui, depunand eforturi pentru construirea unei echipe eficiente si unite. …are multe calitati precum abilitati de leader, initiativa si gandire strategica care o recomanda pentru o pozitie de conducere”

 “Domnul/doamna s-a evidentiat ca un angajat cu un nivel foarte ridicat de expertiza in domeniul …., cu aptitudini bune de comunicare in cadrul relatiilor cu colegii Inca de la inceput, a demonstrat o dorinta continua pentru invatare si gasirea de noi provocari si nu in ultimul rand ca este o persoana devotata companiei”

“…. este o persoana competenta si organizata finalizand totdeuna la timp proiectele ce ii sunt alocate. Este o persoana creativa care vine mereu cu solutii in rezolvarea problememlor. In ceea ce priveste relationarea, … are abilitati comunicare si interactioneaza bine cu colegii si subordonatii , este respectat(a) atat ca persoana cat si profesional.”
…este o persoana organizata, de incredere si flexibila, dispusa sa lucreze pentru orice proiect ce ii este alocat”
Dintre proiectele/realizarile/responsabilitatile sale doresc a mentiona:
a)….
b)….
Concluzia Pe baza celor mentionate il/o recomand cu incredere pe ….. pentru pozitia de _____________ .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s