ANAF va administra CAS persoane fizice incepand cu 2012

Incepand cu data de 1 iulie Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va prelua de la casele nationale administrarea contributiilor sociale obligatorii ale persoanelor fizice.  Aceasta modificare a fost operata in legislatia fiscala la sfarsitul anului trecut in baza Ordonantei de Urgenta 125/2011 ( Art.V, (1) care prevede ca termen de intrare in vigoare data de 1 iulie 2012.
Persoanele fizice care obtin venituri independente, precum si persoanele fizice autorizate, vor achita astfel aceste contributii pentru sanatate si pensie la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul administratiilor financiare de care apartin contribuabilii. Contributiile vor trebui varsate in conturi de venituri bugetare distincte, codificate cu codul de identificare fiscala al contribuabililor.

Potrivit ordonantei 125/2011, Casa Nationala de Sanatate si cea de Pensii au termen pana la finele lunii septembrie pentru a preda bazele de date catre Fisc, inclusiv sumele pe care le au de recuperat. Data limita de predare a istoricului contribuabililor este 30 iunie 2013.

Anexat, gasiti tesxtul integral al OUG 125/ 2011

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s