Codul Muncii se modifica din nou

Guvernul intentioneaza sa modifice Codul Muncii, Legea Dialogului Social si Legea Zilierilor, a anuntat liderul BNS Dumitru Costin, luni, la finalul primei reuniuni a Comitetului pentru Dialog Social, precizand ca va fi modificat “cadrul legislativ care a fost impus prin forta de Cabinetul Boc

Dumitru Costin a precizat ca el a insistat ca aceste legi sa fie aprobate prin ordonanta de urgenta, pana la sfarsitul lunii iunie. Presedintele BNS a declarat “Codul Muncii trebuie sa fie modificat, poate fi modificat si orice zi intarziere in a face acest lucru afecteaza viata lucratorilor si a familiilor lor, deterioreaza relatiile din piata muncii si relaria Romaniei cu Uniunea Europeana. Blocul National Sindical si-a asumat sarcina de a elabora si de a promova un proiect de Cod al Muncii echilibrat, conform cu legislatia europeana si internatională, fara abuzuri flagrante si fara portite neclare care lasa loc de interpretari. Nu ne-am propus sa revenim la vechiul Cod, cel de dinainte de mai 2011, ci sa venim cu o varianta echitabila, multumitoare pentru angajati si angajatori.”

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, este de acord cu modificarea Codului Muncii. Aceasta a explicat ca protectia angajatului lipseste cu desavarsire din noul Cod al Muncii, „un act normativ care a generat si genereaza in continuare abuzuri”, a declarat luni ministrul Muncii, Mariana Campeanu. „O persoana care este data afara nu primeste nicio motivare prin care eventual sa se poata adresa instantei. A crea o protectie pentru angajat nu ar constitui o piedica pentru mediul de afaceri din Romania si nici nu l-ar perturba”, a explicat Mariana Campeanu, la conferinta „CEO Survey – Perspective economice si tendinte pe piata fortei de munca din Romania in 2012”.

Blocul National Sindical (BNS) a initiat un proiect de lege referitor la modificarea Codului Muncii. Cele mai importante modificari propuse de catre BNS vizeaza aspecte ale dreptului muncii, precum:

– obiectivele de performanta
– perioada de proba
– contractul individual de munca pe perioada determinata
– munca prin agent de munca temporara
– durata maxima legala a timpului de munca
– munca suplimentara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s