Rolul departamentului de resurse umane

Rolul departamentului de resurse umane asa cum il vad eu

In cadrul organizatiei, departamentul de resurse umane joaca o suma de roluri, in functie de dimensiunile personalului din cadrul lui si in functie de dimensiunile organizatiei in general, de specificul acesteia din urma si de politicile interne adoptate.

Rolul departamentului de  resurse umane intr-o organizatie a devenit tot mai important in ultimii ani, departamentul de resurse umane devenind  partener strategic in atingerea obiectivelor organizatiei. Aceasta schimbare a fost determinata de schimbarile ce au avut loc in mediul de afaceri. Rolul principal al resurselor umane este insa, de a ajuta organizatia sa –si atinga obiectivele.

Indiferent de marimea companiei sau de rolul mai mult sau mai putin strategic pe care resursele umane il au in organizatie, acitvitatile principale raman aceleasi: de a atrage, dezvolta, motiva si compensa resursele umane. Dincolo de aceste functii principale ale departamentului de resurse umane, consider ca acesta trebuie sa reprezinte puntea de legatura intre management si forta de munca,  un intermediar intre salariati si management in atingerea obiectivelor organizatiei, fiind astfel un :

mediator in rezolvarea conflictelor de la locul de munca intre manageri si angajati,  conflicte legate de disciplina sau performanta, avand misiunea de a asigura relatii cordiale intre cele doua parti si de a crea o situatie de win-win pentru ambele parti.

 consilier atat al managementul cat si al angajatilor legat de problemele de la locul de munca

sa inteleaga nevoile atat ale managementului cat si ale angajatilor si sa contribuie la formarea unui climat pozitiv in organizatie

nu in ultimul rand, departamentul de resurse umane este cel care trebuie sa se ocupe si de problemele legate de sanatatea si siguranta angajatilor la locul de munca.

Pentru ca oamenii, cu abilităţile şi competenţele lor, reprezintă resursa cea mai valoroasă a companiilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s