Ce angajari pe domenii se fac in 2011

Potrivit unui studiu efectuat de Manpower in cadrul caruia au fost chestionati 750 angajatori, in Romania in primele luni ale anului 2011 situatia angajarilor este urmatoarea: 62% nu se asteapta la nicio schimbare,
15% dintre angajatori prevad o crestere a angajarilor comparativ cu ultimele trei luni ale anului 2010, 17% – o scadere.

In 2011 domeniile cele mai cuatate vor fi:

Inginerie
Industria auto, industria grea, infrastructura si industria bunurilor de larg consum vor cauta ingineri in 2011.
In ceea ce priveste industria auto, compania Ford va recruta in 2011 noi angajati pentru uzina din Craiova. Se intentioneaza ca de la 3500 de angajati, cati are in prezent compania, sa se ajunga la 7000 in anii urmatori.

Proiectele de infrastructura vor avea nevoie de ingineri si specialisti in 2011. Sunt cautati consultanti cu experienta in proiectarea de drumuri si poduri, pe pozitii de team leader si project manager, experti in supervizarea lucrarilor de drumuri nationale si a celor de siguranta circulatiei. De asemenea, sanse de angajare au si inginerii electronisti cu experienta in domeniul instalatiilor cu apa.

IT
Cei care fac programare software nu vor intampina probleme in gasirea unui job nici in 2011.
Companii precum IBM, Oracle, Microsoft, DELL Services, Misys Banking Systems, Dynamic Credit, Asesoft sau Totalsoft fac angajari in IT si in 2011.

Companiile multinationale cauta in continuare programatorii din Romania pentru ca acestia sunt extrem de bine pregatiti, dar ieftini, comparativ cu alte tari. Astfel, firmele din IT vor cauta in continuare software developeri, testeri, programatori, profesionisti cu experienta in diverse limbaje de programare sau ingineri software.


Domeniul bancar

In domeniul bancar sunt vizate mai multe categorii de candidati: atat persoanele fara experienta, cat si persoanele pentru posturi de management.

Pozitiile de economisti si analisti financiari sunt cele mai ofertante. Cresterea numarului de solicitari pentru consultantii financiari arata o usoara redresare in sectorul financiar, dar este explicata si prin instituirea obligativitatii asigurarii locuintelor. Firme precum ING, BRD, Aviva Asigurari de viata vor continua angajarile in 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s